miercuri, 30 noiembrie 2011

Aș spune...

...”La Mulți Ani, România!”, dar cui m-aș adresa? unui spațiu geografic bine definit? unui neam de oameni buni? președintelui țării (au trecut vremurile ălea)?
M-am gândit un timp...și am ajuns la concluzia...că dacă urez La mulți ani țării mele, urez celor ce au să vină după noi...sau urez la cât mai mulți urmași...dar...mai este nevoie de ceva...pe lângă o mulțime de urmași...mai trebuie ingredientul secret care să creeze un popor...UN CREZ.
Sursa: Gandul.info
Mă uitam la pozele realizate de Samoilă Mârza - ”fotograful Unirii”...
Am înțeles că la data de 1 Decembrie 1918 s-a realizat visul unui ”nebun” ce a crezut, undeva în jurul lui 1600, că poate crea ceva durabil...ceva ce va uni toți românii, și nu mă refer la unire teritorială, ci la o unire într-un crez, un țel comun fără de care nu putem rezista...
Noi, trebuie să ne găsim acest țel...nu ni-l va oferi nimeni de ”afară”...trebuie să găsim și să-l insuflăm celor ce ne vor urma...și ne vom putea mândri, din nou, cu un nume de Traian.


Așa că ”La Mulți Ani, România!
oricând vei reînvia...

luni, 28 noiembrie 2011

Avem luminițe...

...de aproximativ o săptămână, în Craiova s-au aprins luminițele de Crăciun pe Strada Al. Ioan Cuza. Față de anul trecut, când am văzut o ”sorcovă mare” în centru...acum luminițele sunt simple, de culoare albă, și cu bun gust.
Pe această cale nu pot decât să felicit pe cei ce s-au ocupat de asta (ar trebui ca bugetul alocat pentru luminițe să  fie rezonabil).
Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor, sunt făcute în mers cu un telefon mobil...dar...s-au obținut niște ”efecte” interesante.


Îl mai așteptăm pe moșul să vină... asta dacă ați fost cuminți :) 

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

E week-end...

Un post pe facebook de la Gandul.info mi-a amintit de Pink Floyd - High Hopes...
Enjoy...

luni, 14 noiembrie 2011

Ne stingem încet...

Sursa imagine: www.adevarul.ro
...dar sigur. Deunăzi, la semafoare, am văzut o ”puzderie” de puradei, mai albi sau mai ”bronzați”, și mă gândeam...cam câți ”din ăștia” țin în spinare...să-i număr și pe mă-sa și pe ta-su...care stau în părculețe (în apropierea semafoarelor) pentru ”protecția” ”mijloacelor fixe” din ”firma” atât de profitabilă? Spun profitabilă pentru că dacă nu ar fi fost, cu siguranță, nu perseverau în a turna pe bandă rulantă puradei sau în a ”angaja” forțe proaspete.
Caragiale ”râdea” de mamițe, conițe și mam'mare,  dar cred că în sufletul său realiza că va veni vremea când vom fi ”cuceriți” încet și sigur de prostie, ignoranță și aroganță.
Ne stingem ca popor, și nu știu dacă în 10 sau 20 de ani vom mai vorbi de poporul Român - în adevăratul sens al cuvântului...vom ajunge niște ”triburi” răspândite pe teritoriul României actuale.
Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu instig la violență împotriva vreunei etnii...instig la ”violență intelectuală” împotriva ignoranței și a prostiei  (a ”statului” român). Sunt de părere că din ”rahat” nu poți face ”miere”...atunci când IQ-ul multora din cei care ne înconjoară poate fi confundat cu valoarea tensiunii arteriale, materialul genetic și nici educația pe care o oferă nu poate fi prea bună.
Și mă gândesc, cu durere, și știu că la fel ca mine mai sunt și alții, care gândesc de 2-3 ori până vor face un prichindel ce ar putea pune umărul la creșterea neamului ăsta amărât, iar cei despre care aminteam mai sus toarnă pe bandă rulantă câte unul pentru a putea trăi din alocațiile pe care...culmea tot eu o plătesc, că acei ”părinți” consideră că e un drept și nu o binecuvântare abilitatea de a da viață.
Aș întreba pe ăia ”pe care i-am votat”:
Noi încotro?!?

vineri, 4 noiembrie 2011

joi, 3 noiembrie 2011

Așteptarea...

Aseară, am realizat că eu nu am mai călătorit cu trenul de foarte mult timp... Acest gând mi-a venit în timp ce așteptam, ”cuminte”, la ușa unui cabinet stomatologic...Am văzut pe toți cei care își așteptau rândul - față în față, pe două băncuțe și mi-am spus: exact ca în compartimentul unui tren - unde nimeni nu cunoaște pe nimeni. Fiecare analizează pe ceilalți și așteaptă, nerăbdători, ca cel mai ”înfipt” să deschidă subiectul pe care toată lumea să-l dezbată.
Așa s-a întâmplat și aseară...subiectul: factura la ”căldură”: unii că ei plătesc mult :-t  alții că au plătit puțin /:) și comparații cu ce e ”în partea cealaltă” (niciunul neștiind exact cum e) dar concluzia tuturor...”Ăia au bani, domne” =)) de parcă la ”ăia cresc EURO în copaci...și iar...m-am gândit la Miorița și ce m-aș fi înarmat până în dinți dacă eram eu ”cel moldovean”...
în fine...am aflat de ce nu am mai mers cu trenul de mult...și mă gândesc cu teamă că în seara asta o să am parte de episodul numărul doi...
azi cine o mai fi de vină pentru nivelul de trai?