vineri, 2 martie 2012

Doar ce am primit pe mail...

Dragi prieteni europeni,
În doar câteva zile, Comisia Europeană va incerca printr-o ultimă manevră disperată să reanimeze tratatul ACTA. Dacă intervenim acum, atacul global asupra libertății Internetului se va încheia.

Suntem atât de aproape să câștigăm! Petiția noastră de 2.4 milioane de semnături a uimit politicienii din întreaga Europă și a oprit cenzura. Comisia Europeană a fost prinsă pe picior greșit și speră că, prezentând tratatul ACTA la un nivel superficial la Curtea Europeană de Justiție, va primi undă verde pentru ratificare.

E timpul să ne unim din nou vocile, pentru a fi siguri că decizia Curţii Europene va lua în considerare toate consecinţele legale ale ACTA şi va reflecta adevărul în ce priveşte atacul direct asupra drepturilor noastre.

Semnează acum petiția urgentă adresată președintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru a cere Curţii să scoată adevărul la lumină: 

http://www.avaaz.org/en/acta_time_to_win_ro//?vl 

În ultimii 5 ani, Comisia Europeană a negociat în secret cu diverse corporații tratatul ACTA, iar noi, în ultimele 5 săptămâni, am reușit să aducem dezbaterea ACTA la nivel public. Acum Comisia Europeană luptă să păstreze proiectul în viaţă, cu binecuvântarea Curții Supreme. Reprezentanții Comisiei, versați în ambiguități birocratice, ar putea prezenta Curții Europene de Justiție o versiune superficială a tratatutului, împiedicând înțelegerea deplină a efectelor intolerabile pe care ACTA le are asupra libertății de exprimare, dreptului la initimitate și democrație.

Am determinat guvernele din Polonia, Germania, Bulgaria și alte țări să înghețe ratificarea ACTA. Iar acum, dacă reușim să câștigăm această bătălie cu Comisia Europeană, putem opri ratificarea tratatului pentru totdeauna. Dacă Uniunea Europeană nu ratifică tratatul, acesta nu va căpăta niciodată statutul de acord global iar negociatorii vor trebui să o ia de la capăt, în vederea creării unui tratat nou, care să oprească abuzurile existente dar să ne şi protejeze drepturile. 

Să somăm Comisia Europeană și Înalta Curte de Justiție să ne ofere o audiere corectă şi completă, în care să se dezvăluie tot adevărul în ceea ce privește felul în care ACTA ne amenință drepturile fundamentale. Semnează acum și trimite mai departe: 

http://www.avaaz.org/en/acta_time_to_win_ro//?vl 

Milioane dintre noi ne-am unit să luptăm pentru un Internet liber și pentru a opri cenzura ce ameninţa SUA. Am câștigat, dar acum aceeași amenințare se întinde la nivel global, sub forma tratatului ACTA. Am făcut ceea ce nimeni nu ne credea în stare să facem și am oprit marșul tratatului spre ratificare. Să terminăm ce am început și să oprim ACTA pentru totdeauna! 

Cu speranță și convingere, 

Alex, Pascal, Laura, Alice, Ricken, Dalia, Diego și toată echipa Avaaz 

PS: În rândurile de mai jos găsești câteva dintre articolele din presă privitoare la prezentarea petiției de 2.4 milioane de semnături în Parlamentul European - am cam agitat apele!

2 comentarii: