luni, 12 martie 2012

Mândru că-s...

român...sau dac?!?!
Cred în conspirații? Da, dacă la baza lor se află un ”oarecare” fundament.
Revenind, sunt de părere că, la baza unui grup puternic stă mândria de a aparține grupului a fiecărui individ.
Tactica Divide et impera  atât de bine folosită la 1848, poate fi folosită la un rang cu mult mai însemnat -  motivul? nu-l pot enunța, deocamdată.
Eu, unul nu pot să cred că poporul român s-a format cu intervenția importantă a romanilor ce au reușit să cucerească doar 14% din teritoriul dacilor și au stat in jur de 160 de ani (asta dacă nu mă înșel).
Noi, ar trebui să credem că într-un timp atât de scurt, toți dacii au învățat limba latină și au renunțat la întreaga cultură. Să nu uităm, că dacii nu erau un popor înapoiat...drept dovadă stă încălzirea prin pardoseală pe care o foloseau.
O teorie (asta nu e enunțată de mine), ar fi că...dacii ar fi vorbit o limbă înrudită cu, sau chiar, limba latină. Ceea ce se leagă un pic: Primele însemnări în care Tracii (”neamul” dacilor) sunt amintiți sunt ale lui Homer în Iliada și Odiseea - unde sunt amintiți ca fiind aliați ai troienilor. Legenda romană, amintește că după Războiul Troian prințul Troiei Aeneas a navigat peste Marea Mediterană până în Italia, fondând Lavinium - un port la 53 Km de Roma
Mai multe detalii puteți găsi aici.
Întrebarea mea, este de ce? de ce ar încerca cineva să ne țină ”adormiți”, cu dorința de a ne lepăda de ceea ce suntem? Poate din cauză că avem un moț? acela de a fi singurul popor din Europa care se mai află pe teritoriul unde s-a format? Sau...de teamă...că așa ”mici”, cum am fost și suntem văzuți, nu ne-a cucerit nimeni...
Până vom afla de ce...eu rămân mândru că sunt român, un pui de Dac. 
Prin mândria de a aparține unui popor ce a scris istorie în Europa putem redeveni cei ce am fost - mândri și egali cu ”ceilalți”.

3 comentarii:

  1. Mai multe detalii aici: http://www.dacia.org/carte

    Si nu uita, foarte important: http://www.youtube.com/watch?v=9WkTnQ-uwP0

    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. "M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbărilor pozitive într-o societate şi trebuie să recunosc că de cele mai multe ori sunt tinerii, care refuză să accepte un adevăr relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevăr absolut. Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe profesorii de istorie şi de de limba română:

    - Cât la sută din Dacia a fost cucerită de romani? Şi dacă profesorul ştie răspunsul: 14 % din teritoriul Daciei (care se întindea de la vest la est, de la lacul Constanţa-Elveţia de azi şi până dincolo de Nipru).

    Urmează altă întrebare:
    - Câţi ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei? Şi dacă profesorul va răspunde: numai 164 ani, atunci puteţi merge la următoarea întrebare:

    - Soldaţii "romani" chiar veneau de la Roma şi chiar erau fluenţi în limba latină ? Aici le va fi şi mai greu să vă răspundă, căci acei soldaţi "romani" vorbeau orice limbă numai latina nu!

    Cohortele aflate pe pământul Daciei cuprindeau soldaţi din diferite părţi ale imperiului roman, uneori foarte îndepărtate. Găsim Britani din Anglia de azi, Asturi şi Lusitanieni din peninsula Iberică, Bosporeni din nordul Mării Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin , din părţile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reţi din părţile Austriei şi Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, până şi Numizi şi Mauri din nordul Africii (C.C..Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).

    Şi ultima întrebare:

    - Cum a fost posibil ca într-un aşa de scurt interval istoric TOATĂ populaţia Daciei să-şi uite limba şi să înveţe o limbă nouă, limba latină , de la nişte soldaţi "romani" care nici ei nu o vorbeau?

    Când toate popoarele civilizate din lume iniţiază, desfăşoară şi promovează valorile istorice care le îndreptăţesc să fie mândre de înaintaşii lor, găsim opinia unor astfel de "adevăraţi români", care, nici mai mult, nici mai puţin, spun despre formarea poporului daco-român: "soldaţii romani au adus femeile şi fetele dace în paturile lor şi aşa s-au născut generaţii de copii, care învăţau numai limba latină de la tatăl lor, soldatul "roman"...

    Cum or fi venit ele din Moldova de azi, din Basarabia, de pe Nistru, Bug şi de pe Nipru, acele soţii şi fete de traco-geţi şi carpi, de la sute şi sute de kilometri depărtare ca să fie "fecundate" de soldaţii "romani"?

    După părerea stimabililor, femeile daco-gete erau şi "curve", ba chiar şi mute, nefiind în stare să-şi transmită limba strămoşească copiilor lor! Cât despre noi, urmaşii lor, cum ne-am putea numi altfel decât "copii din flori" apăruţi dintr-o aventură amoroasă a întregii populaţii feminine daco-gete, la care masculii autohtoni priveau cu "mândrie", aşteptând apariţia "sâmburilor" noului popor şi grăbindu-se, între timp, să înveţe cât mai repede şi mai bine noua limbă, limba latină , când de la soţii, când de la fiicele lor (iubite ale soldaţilor romani cuceritori) ba chiar şi direct, de la soldaţii romani năvălitori ce le-au înjosit căminele.
    La Centrul Cultural Român [din New York], pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o altă somitate, de origine română, prof.dr. în arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina , de la romani, prin băile de la Sarmisegetuza lui Traian! De ce prin băile romane şi de la nişte soldaţi cam fără haine pe ei?

    RăspundețiȘtergere